open-navfaktor-logo
search
Apel vlastima
Sindikat Granične policije BiH: Omogućite policajcima da oružje ne nose kao ukras
Zamolili su sve one koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju pronalaska izvršioca ovog događaja, da se obrate policijskim službenicima
27.10.2018. u 11:17
get url
text
Granična policija

Sindikat Granične policije BiH izrazio je duboko saučešće porodicama tragično stradalih kolega i pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, poručivši da je potrebno omogućiti policijskim službenicama veće ovlasti i bolje uvjete kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo.

Zamolili su sve one koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju pronalaska izvršioca ovog događaja, da se obrate policijskim službenicima.

- Ovim putem se obraćamo, iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti, da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne) sigurnost cijelog društva. Potrebno je da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka – navodi se u saopćenju Sindikata.

Sindikat Granične policije BiH apelovao je također na nosice vlasti da najoštrije kažnjavaju napade na policiju, te da zakonskim propisima omoguće policajcima da reaguju, a ne da "oružje nose kao ukras".


2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.