open-navfaktor-logo
search
Ne daju upravu
Sindikat Ginexa neće prisustvovati sastanku u Sarajevu
Predstavnici sindikalne organizacije privrednog društva Ginex i Kolegij rukovodilaca Unis Ginexa, na današnjem sastanku sa predstavnicima Sindikata metalaca Federacije BiH razmatrali su poziv federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića za održavanje sastanka u Sarajevu 9. maja, povodom novonastale situacije u ovom privrednom društvu, a nakon što je Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru za smjenu Uprave Unis Ginexa.
05.05.2022. u 21:19
get url
text

Sindikat je jedinstvenog stava da se ne mijenja trenutni sastav Uprave privrednog društva Unis Ginex d.d Goražde, osim izvršnog direktora za proizvodnju.

Sindikat je odbio prijedlog o održavanju sastanka u prostorijama Vlade FBiH u Sarajevu 9. maja i izričiti su da premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić sastanak sa predstavnicima Sindikata, Upravom i Nadzornim odborom održe u prostorijama Unis Ginexa i razgovaraju o rješavanju problema koji su nastali donošenjem odluke Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti NO za smjenu Uprave Ginexa.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, zbog novonastale situacije u Ginexu, prvobitni sastanak inicirao je 1. maja, kada se iz Sindikalne organizacije nisu željeli odazvati.

Ministar Džindić uputio je novi poziv predstavnicima Sindikata Ginexa i Sindikata metalaca FBiH za sastanak 9. maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.