open-navfaktor-logo
search
Javni servis
Sindikat BHRT-a pita menadžment: Kad će plaća i topli obrok za mart, te isplata troškova za prijevoz
Sindikalna organizacija Bosanskohercegovačke Radio-televizije (BHRT) oglasila se povodom situacije u kojoj su se našli svi uposlenici BHRT-a (ne samo članovi SO BHRT-a).
18.04.2022. u 10:55
get url
text

Kako su saopćili, Sindikat BHRT-a traži od menadžmenta BHRT-a, prije svega, odgovorno finasijsko i međuljudsko civilizovano ponašanje.

- Uposlenici BHRT-a, opterećeni pritiscima sa svih strana, uspješno se tome suprostavljaju i nastavljaju raditi svoj posao na fer, profesionalan i nepristrasan način, kao što su to radili i u prethodnom periodu. Problem s prilivom sredstava od RTV takse, jeste i naš problem, no prije svega je problem UO-a i menadženta "kuće". U to se ne želimo miješati, kao i u bilo koje odnose unutar menadženta i uređivačke politike - saopćio je predsjednik Sindikalne organizacije BHRT-a Naser Husić.

Dodaje da Sindikat BHRT- a, prije svega, interesuje: Kada će biti isplaćena plaća za mart koja već kasni? Kada će biti uplaćen topli obrok koji, također, kasni? Kada će biti isplaćena sredstva za prijevoz, koja isto kasne? Kada će se izmiriti dugogodišnje obaveze prema PIO/MIO da radnici mogu otići u zasluženu penziju? Kada će, konačno, uposlenicima početi da se isplaćuje regres, koji je već godinama misaona imenica? Šta je s uvjetima rada i sredstvima za rad?

- SO BHRT-a kao reprezentativni sindikat u okviru BHRT-a konačno traži od menadžmenta da nas pozove na razgovore, kao što to radi s drugim Samostalnim sindikatom ove firme - naveo je Husić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.