open-navfaktor-logo
search
Prognoze neizvjesne
Sin Ljubana Ećima teško povrijeđen u stravičnoj nesreći u centru Banje Luke, ljekari mu se bore za život
Žarko Ećim (22), sin Ljubana Ećima, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se ovog vikenda dogodila kod Hrama Hrista Spasitelja u strogom centru Banje Luke i ljekari mu se bore za život, potvrđeno je za Faktor.
22.11.2022. u 13:56
get url
text

Ljuban Ećim je bivši zamjenik načelnika Centra službi bezbjednosti Republike Srpske, a za kojim je raspisana potjernica zbog ratnih zločina u Kotor Varoši.

Teška nesreća se dogodila u noći sa subote na nedjelju, oko 2.40 sati.

Zanimljivo je da se iz Policijske uprave Banja Luka uopće nisu oglašavali o ovoj nesreći, iako se radi o nesreći sa teško povrijeđenim osobama, a koja se desila u strogom centru grada.

Međutim, kako tvrdi izvor portala Srpskainfo, Žarko Ećim upravljao je automobilom "škoda", koji se sudario sa drugim vozilom.

On je, prema ovom izvoru, išao je iz pravca centra prema Novoj Varoši.

- U tom trenutku Darko P. iz Banje Luke je skretao prema Srpskoj ulici i tada dolazi do direktnog sudara ova dva vozila – pojasnio je sagovornik ovog portala.

On kaže da je u ovoj nesreći Ećim zadobio teške povrede, dok je Darko P. kao i njegovi saputnici Mihajlo J., Nemanja G. i Srđan L. zadobili lakše povrede.

Izvor Srpskainfo dodaje da Žarko Ećim nema ni položen vozački ispit.

– Vozilo "škoda" je vlasništvo jedne firme i njegovog brata Miloša Ećima – kaže isti izvor.

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci, ne navodećći identitet stradalog, potvrđeno nam je da je Ećim smješten u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

– Pacijent je zadobio višestruke povrede sa dominantnom povredom mozga. On je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze o zdravstvenom stanju su neizvjesne – kazali su iz UKC-a RS-a.

O kako teškoj nesreći se radilo dokazuju fotografije objavljene na stranici banjalučke Vatrogasno - spasilačke brigade, čiji pripadnici su kritičnog jutra spašavali unesrećene iz smrskanih vozila.

Ljuban Ećim godinama živi u Srbiji, gdje se skriva od bh. pravosuđa koje ga sumnjiči za ratne zločine na području Kotor-Varoši. Sve relevantne sigurnosne službe u regiji su ga smatrale čovjekom koji je organizirao skrivanje tada odbjeglog haškog optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića.

Tokom rata bio je komandant Crvenih beretki u banjalučkoj regiji, gdje je djelovao zajedno sa Nenadom Stevandićem. Bio je u bliskim vezama sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Miloradom Ulemekom Legijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.