open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Sin i majka zaraženi koronavirusom pobjegli sa Infektivne klinike
Banjalučka policija jučer je pronašla dvije osobe inicijala D.R. i D.R. nastanjeni u Banjoj Luci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli sa Кlinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.
27.03.2020. u 09:13
get url
text

Nadležnoj policijskoj stanici je radnik obezbjeđenja navedene klinike, prijavio da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije nepoznate osobe kod kojih je utvrđen koronavirus.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedena lica uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode - saopćeno je.

Iz policije podsjećaju da je D.R. jučer, nezadovoljan uslovima u studenskom centru "Nikola Tesla" prijetio da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka D.R. premješteni na Кliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banja Luci.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Štaba za vanredne situacije jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.