open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Sin Hanke Paldum odmarao sa djevojkom u Neumu, pa ga ona prijavila za psihičko maltretiranje i silovanje
Sarajlija M. B., koji je jučer ujutro uhapšen u Neumu, po prijavi da je psihički i fizički maltretirao i protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos A. P. (26), sinoć je u 19.50 sati pušten na slobodu.
07.09.2021. u 14:46
get url
text

Ova informacija za Faktor je potvrđena iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Radi se klinička istraga i upoznato je nadležno tužilaštvo. M. B i A. P. bili su u iznajmljenoj kući. Vlasnica je prijavila da je narušen javni red i mir i došla je policija. Djevojka je izjavila da je maltretirana psihički i da je seksualno zlostavljana, a to će se pokušati utvrditi daljom istragom – rekao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nezvanično saznajemo, optužen je Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum. Nakon obrade u policijskim prostorijama u Neumu, on je predat u nadležnost Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK u Mostaru, a nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Prema našim informacijama, Mirzad je bio smješten u Neumu u jednoj od kuća Đemile Gabriel i tu je boravio nekoliko dana sa A. P. koju je predstavio kao svoju djevojku.

- Trenutno nisam u mogućnosti da dajem izjave. Idem u PU u Neum da dam izjavu. Postupila sam kao savjestan građanin i incident prijavila nadležnima i sada neka posao rade policija, sud i tužilaštvo – rekla je za Faktor Đemila Gabriel.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.