open-navfaktor-logo
search
Emir u Sloveniji
Sin Bahe Topalbećirevića potpisao za Škofju Loku
Emir Topalbećirević, sin jednog od najpoznatijih bh. sportskih komentatora, Sabahudina novi je član Košarkaškog kluba Škofja Loka iz Slovenije.
19.08.2022. u 12:20
get url
text

Ovu vijest objavio je Baho na svom Facebook profilu, kao i slovenski klub na svojoj zvaničnoj stranici.

- Na ovoj društvenoj mreži obično pišem o drugim sportistima, njihovim uspjesima. Ali danas, sa vama želim podijeliti vijest zbog koje sam izuzetno sretan i ponosan.

Moj 18-godišnji sin Emir, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa KK Skofja Loka iz Slovenije, novim prvoligašem.

Uz profesionalni napredak, odlučio je i da obrazovanje nastavi u državi evropskih prvaka u košarci, tako da je na Univerzitetu u Mariboru upisao studij sportskog menadžmenta. Sport je jedina stvar u životu koja ga zanima i čemu je posvećen cijeli svoj zivot, tako da je ovo bio sasvim logičan slijed događaja - napisao je, između ostalog, Baho, poželivši sreću sinu u novoj sredini.

Emir Topalbećirević je košarku počeo trenirati u KK Realway, a igrao je i Spars, Koš, Igman. Rođen je 2003. godine, visok je 201 cm i igra na poziciji krilnog centra.

- Čast mi je i zadovoljstvo što ću igrati za ovaj klub. Učinit ću sve da izborim mjesto u ekipi. Liga je jaka i bit će mi zadovoljstvo igrati u zemlji evropskog prvaka - rekao je Topalbećirević za klupsku starnicu nakon potpisivanja ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.