open-navfaktor-logo
search
Potraga traje
Silovatelj iz Srbije i dalje izmiče policiji: Inteligentni monstrum skrivanje planirao mjesecima
Prilikom suđenja nakon zločina iz 2005. godine čak pet sudskih vještaka kazalo je da je Jovanović izuzetno inteligentan, ali su svi nedvosmisleno tvrdili da će djelo, najvjerojatnije, ponoviti
01.01.2020. u 19:00
get url
text

Višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović u bjekstvu je već trinaesti dan, a intenzivna potraga policijskih ekipa za takozvanim Malčanskim berberinom nije prestala ni tokom novogodišnje noći i trajat će, prema riječima direktora policije, sve dok ne bude priveden pravdi, piše beogradski Blic.

Po svemu sudeći, otmičar je dobro osmislio najkraće puteve kroz šume i pored pruge kuda je bježao, napravio je skrovišta i znao koje kuće su napuštene i gdje može da se sakrije, i zbog toga ga nije lako uhvatiti.

Nakon punih devet dana agonije i opsežne potrage za Monikom K. (12), u kojoj su bili uključeni i policija, vojne i helikopterske jedinice, BIA, kao i mnoštvo dobrovoljaca, djevojčica je pronađena u nedjelju u ataru sela Pasjača. Ona se polako opravlja i pod stalnim je nadzorom ljekara, psihologa i socijalnih radnika.

Međutim, prepredeni silovatelj Ninoslav Jovanović otmicu djevojčice Monike K., prema do sada poznatim informacijama, planirao je mjesecima unaprijed, kao i boravak u šumi, zbog čega sada uspješno izmiče policiji.

Malčanski berberin je malu Moniku oteo još 20. decembra u 7.28 na putu do škole u naselju Brzi Brod. Nije jasno samo da li je baš Moniku targetirao još prije nekoliko mjeseci ili je ona bila njegova slučajna žrtva.

Osuđeni silovatelj dobio je nadimak Malčanski brerberin jer je žrtvama, pa tako i Moniki, šišao kosu.

Mještani Malče, njegova rodnog mjesta, krive Jovanovićevu majku za njegove postupke i tvrde da je ona od njega napravila monstruma. Naime, kako pričaju po selu, majka ga je tukla i vezala lancima te zato on to sada radi ženama.

Ninoslav Jovanović prvi je put za silovanje djevojke i djevojčice 1996. godine osuđen na deset godina zatvora. U julu 2005. godine oteo je i silovao djevojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu djevojčicu, koja je uspjela pobjeći. Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Prilikom suđenja nakon zločina iz 2005. godine čak pet sudskih vještaka kazalo je da je Jovanović izuzetno inteligentan, ali su svi nedvosmisleno tvrdili da će djelo, najvjerojatnije, ponoviti. Inteligenciju očito koristi kako ne bi bio uhvaćen, a zahvaljujući njoj dobro se snalazi u šumi i na nepristupačnim terenima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.