Heinevetter se s reprezentativnim kolegama zalagao za to da se utakmica protiv desetkovanih Zmajeva odigra po svaku cijenu, no čini se da je sada okrenuo priču, a očito ga je "smekšao" treći odlazak u karantin.

- Sada sam pravi profesionalac kada se radi o odrađivanju samoizolacije. Nije mi potrebna nikakva dostava, imam sve što mi je potrebno. U zamrzivaču je svježa riba, meso i povrće, sve sam kuham i pripremam - kazao je njemački rukometni reprezentativac za Bild.de.

Tri njemačka bundesligaša trenutno su u karantinu, a 13 mečeva njemačkog rukometnog prvenstva je odgođeno. Ipak, Heinevetter smatra da se Bundesliga treba nastaviti. No, iz njegovih riječi da se zaključiti da je odluka o odigravanju meča Njemačka - BiH možda bilo pogrešno.

- Naravno da želim da Bundesliga preživi. Do prvih slučajeva koronavirusa u nacionalnom timu sve je funkcionisalo kako treba. Ipak, moramo biti iskreni, putovanja na međunarodna takmičenja moraju stati kako bismo spasili ligu. To je ono najvažnije - naglasio je Heinevetter, i tako dijelom priznao da je odigravanje utakmice protiv BiH bila pogreška odluka.