Poslije poker-partije u jednom baru u Berlinu izbila je svađa između protivničkih igrača, koji su nasrnuli jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-pacijama. Kada su počeli da pucaju, pogodili su 23-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja je kasnije preminula u bolnici, a jedan muškarac (39) teško je povrijeđen i odvezen u bolnicu.

"Kafe 63" više podsjeća na kockarnicu, nego na kafić i sastajalište je ljubitelja igara na automatima. Kako saznaje "Bild", u skrivenoj prostoriji bara ilegalno se igra poker.

Noćas je izbila žestoka svađa između više kartaroša zbog izgubljenog uloga. Komšije kažu da su ih vidjeli kako nasrću jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-palicama, i čuli su i pucnje.

Kada je hitna pomoć stigla oko tri ujutro, zatekli su mladu ženu iz Bosne i Hercegovine sa teškim povredama kako leži ispred kafića.

- Slučajno su je pogodili - kaže očevidac.

Teško povrijeđena žena reanimirana je na licu mjesta, ali je podlegla povredama u bolnici.

Obdukcija je pokazala da je umrla od posljedica ranjavanja. U kafiću je hitna pomoć zatekla muškarca (39) oblivenog krvlju, s teškim povredama glave. Prevezen je u bolnicu, a kako se saznaje, nije životno ugrožen.

Blic prenosi da su petorica muškaraca posle obračuna otrčala na parking supermarketa prekoputa bara i odvezli se crnom limuzinom i bijelim automobilom. Istraga je u toku.