open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sigurna pobjeda Željezničara u Ugljeviku, Široki do pobjede u sudijskoj nadoknadi
Fudbaleri Željezničara upisali su prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone nakon što su u susretu 21. kola PLBiH u Ugljeviku porazili Zvijezdu 09 sa 3:0.
29.02.2020. u 16:20
get url
text

Gosti sa Grbavice poveli su u 19. minuti nakon što je Nikola Jankoviću nespretnom intervencijom loptu poslije ubacivanja Petra Boje pospremio u vlastitu mrežu.


Samo nekoliko trenutaka nakon vodećeg gola gosti su mogli udvostručiti prednost, no Ivan Lendrić nije uspio postići prvi pogodak nakon povratka u redove tima sa Grbavice. I ovoga puta je Bojo prošao po lijevoj strani najlošije odbrane u PLBiH ove sezone.

U 31. minuti meča Zvijezda 09 je imala sreće jer je stativa zaustavila odličan šut Damira Sadikovića.

Ipak, šest minura prije kraja prvog dijela Plavi su uspjeli udvostručiti vodstvo. Lijep kontra napad u kojem su učstvovali Semir Štilić i Siniša Stevanović na kraju je na najbolji mogući način završio Sinan Ramović kojem je ovo bio prvi ovosezonski pogodak.

 

S dva gola prednosti izabranici Amara Osima, koji je današnji susret zbog tri žuta kartona pratio sa tribina Gradskog stadiona u Ugljeviku, otišla je na pauzu, iako je prema prikazanom prednost mogla biti i veća.

Željezničar je vodstvo povećao u 58. minuti susreta. Štilić je ubacio s desne strane, Sadiković uhvatio odličan šut, ali je lopta na putu ka golu protivnika pogodila Lendrića i završila u mrežu Zvijezde.


Najbolju priliku domaći fudbalri imali su u 63. minuti, ali je Aleksandar Kosorić lopti izbacio sa gol-linije nakon što je Vedran Kjosevski već bio savladan.

Imao je Željezničar do kraja još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao, pa su Plavi zaslužen stigli do prve pobjede ovog proljeća.

{$galerijaFotografija}

U drugom susretu koji je počeo u isto vrijeme nije bilo pobjednika, a Mladost je poražena od Širokog Brijega na domaćem terenu s 3:2, a gosti su do pobjede stigli zahvaljujući golu u sudijskoj nadoknadi.

Gosti su poveli preko Ćorića u 32. minuti, da bi Hadžić u 40. izjednačio. Poslije šest minuta igre u nastavku Radeljić je donio novu prednost Širokom, ali je već u narednoj minuti Fanimo poravnao na 2:2.

Rezultat se nije mijenjao sve do sudijske nadoknade kada su trećim golom na današnjem susretu gosti iz Hercegovine stigli do sva tri boda.

FK Zvijezda 09 - FK Željezničar, 29.02.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.