open-navfaktor-logo
search
Vitez
Sifetu Haskiću klanjana dženaza, sud u Travniku ubici odredio pritvor
U Donjoj Večeriskoj kod Viteza danas je klanjana dženaza i obavljen ukop 40-godišnjem Sifetu Haskiću iz ovog mjesta, kojeg je svirepo nožem usmrtio Smail Bešo (43) iz susjednog mjesta Vraniska.
01.02.2020. u 16:28
get url
text

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije, stanovnici okolnih viteških naselja okupili su se danas ispred mesdžida u ovom malom mjestu kako bi na bolji svijet ispratili oca troje djece, od kojih jedno još nije ni došlo na svijet.

Dženaza i ukop obavljeni su na lokalnom mezarju u Donjoj Večeriskoj.

{$galerijaFotografija}

U međuvremenu je sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Travniku prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Travniku i odredio pritvor Smailu Beši (43) iz Vraniske, osumnjičenom za njegovo ubistvo.

- Osumnjičenom je određen pritvor koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnsosno od 30. januara 2020. godine - potvrđeno je iz Kantonalnog suda.

Iz ove pravosudne institucije su kazali da je pritvor određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Bešo je, podsjećamo, uhapšen nakon što je preksinoć, oko 21.40 sati, u kafani "Ovo malo duše", nakon kraće svađe, izvukao nož i izbo Haskića po vratu.

Haskić je prevezen u Dom zdravlja Vitez, a potom i u bolnicu u Novoj Bili, ali je nedugo po prijemu preminuo.

dženaza sifet haskić
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.