open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Kazahstana
Shomko o meču u Zenici: Stručni štab nam je ukazao na greške, znamo šta treba popraviti
Iskusni defanzivac Dmitri Shomko vratio se u fudbalsku reprezentaciju Kazahstana četiri dana pred duel sa Zmajevima.
05.10.2021. u 22:37
get url
text

Ovaj 31-godišnji fudbaler Aktobea dobio je naknadni poziv selektora Talgata Baysufinova, nakon što su Kazahstanci dospjeli u probleme s povredama igrača, kakvih je dosta i u našoj selekciji.

- Vratio sam se u reprezentaciju i sjajno je. Želio sam to dugo vremena. U ovom momentu prisutne su lijepe emocije. Nisam dugo igrao zbog povrede i operacije. Sada sam ponovo tu, pomažem klubu, a nadam se i reprezentaciji - rekao je Shomko, dodavši:

- Nije važno da li igrate kod kuće ili u gostima, reprezentacija je uvijek najveći cilj za svakog fudbalera i morate dati svog sebe za zemlju. Znam trenera već dugo, radio sam sa njim u Irtyshu i u reprezentaciji. On je ambiciozan i postavlja sebi ozbiljne zadatke. Pripremamo se za Bosnu, vidjeli smo gdje smo bili u posljednjoj utakmici u Zenici. Stručni štab nam je pokazao greške, gdje treba da se popravimo i da idemo naprijed.

Susret između Kazahstana i BiH igra se četvrtog oktobra na Astana Areni u Nur Sulatanu s početkom u 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.