open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Shakhtarovi Brazilci zakazali polufinalni okršaj s Interom, Sevilla u finišu slomila Wolverhampton
Fudbaleri Shakhtara plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon što su u četvrtfinalnom duelu na Schalkeovoj Veltins Areni s 4:1 savladali Basel, dok je Sevilla s 1:0 porazila Wolverhampton.
11.08.2020. u 22:53
get url
text

Ukrajinski predstavnik odlično je otvorio utakmicu, a već u drugoj minuti Moraes je pogodio poslije asistencije Marlosa.

Dvadeset minuta kasnije bilo je 2:0 za Rudare. Ponovo je Marlos bio u ulozi asistenta, dok je Taison ovoga puta bio egzekutor.

S dva gola prednosti Shakhtar je otišao na poluvrijeme, da bi 15 minuta prije kraja Alan Patrick s bijele tačke povisio je 3:0.

Dodo je pogodio u 88. za 4:0, i tako potvrdio plasman Ukrajinaca u polufinale, gdje će im protivnik biti Inter, da bi Van Wolfswinkel u sudijskoj nadoknadi postigao utješni gol za Basel za konačnih 4:1.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

U drugom meču Sevilla je upisala minimalnu pobjedu nad Wolverhamtopnom i tako spriječila polufinalni duel dva engleska tima.

Pobjednika u ovom duelu odlučio je pogodak Ocamposa iz 88. minute susreta, a vrijedi reći i da je engleski tim u 13. minuti promašio penal, kada je neprecizan bio Jimenez.

Gol koji je odlučio učesnika polufinala pogledajte OVDJE.

Kako je engleski premierligaš igra u ovom meču možda najbolje govori da je Sevilla izvela 14 kornera, a Wolvesi nijedan, pa je jasno da Andalužani zasluženo idu na megdan Manchester Unitedu s kojim se sastaju 16. augusta, dok se duel Shakhtar - Inter igra dan poslije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.