Koordinator projekta Senad Hubjer pojašnjava da je cilj popularizacija ženskog fudbala te podsticaj djevojčica da se bave sportom.

- Projekat je namijenjen djevojčicama uzrasta od osam do 16 godina i za sada je prijavljeno njih 20-ak. Počeli smo s treninzima, ali je poziv i dalje otvoren tako da očekujemo i više. Cilj je da razbijemo predrasude prvenstveno kod roditelja, da je fudbal muški sport, a glavni cilj da podstaknemo djevojčice da se bave sportom odnosno fudbalom - pojašnjava Hubjer.

Napominje da je projektom osigurana besplatna sportska oprema, angažman trenerica sa UEFA licencom, stručni predavači i drugo, te da će i za roditelje biti osigurano predavanje o njihovoj ulozi u bavljenju djeteta sportom. Također, pojašnjava, njihov zadatak će biti da na završnom turniru naprave palačinke. 

- Projekat traje sedam mjeseci i na ovaj način ćemo pokušati okupiti ekipu koja će biti okosnica kluba u kojem mimo ovog projekta svakodnevno trenira 30-ak djevojčica. Uz treninge, u okviru projekta planiramo i utakmice te završni turnir na koji će biti pozvane najbolje ekipe u kategoriji U-11 i U-15 iz BiH, Srbije i Crne Gore - kazao je Hubjer.