open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka za žene
SFK 2000 dočekuje prvaka Engleske, Chelsea zatvorio trening
Engleski tim kao apsolutni favorit ulazi u ovaj susret, ali trenerica SFK Sarajevo 2000 Samira Hurem vjeruje da će se njene izabranice predstaviti u najboljem svjetlu
10.09.2018. u 11:22
get url
text
SFK Sarajevo 2000
SFK Sarajevo 2000

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK Sarajevo 2000, u šesnaestini finala Lige prvaka u srijedu 12. septembra ugostit će ekipu londonskog Chelseaja, a početak susreta zakazan je za 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Engleski tim kao apsolutni favorit ulazi u ovaj susret, ali trenerica SFK Sarajevo 2000 Samira Hurem vjeruje da će se njene izabranice predstaviti u najboljem svjetlu.

- SFK 2000 po četvrti put od svog osnivanja igra u ovoj fazi takmičenja. U goste nam dolazi Chelsea koji se nalazi među četiri najbolje ekipe u Evropi. Gošće su apsolutne favoritkinje, ali mi smo proteklih dana radili na tome da damo maksimalan pristup – kazala je Samira Hurem, te dodala:

- Malo me iznenađuje da u Chelseaju nisu htjeli ostvariti ozbiljniju komunikaciju, a mogu reći da smo napravili maksimalne uvjete koji će ih dočekati na Koševu, a sve uz veliku podršku FK Sarajevo.

Tim iz Londona prošle sezone je igrao u polufinalu Lige prvaka, i tim je s velikim brojem kvalitetnih igračica.

- Većina igračica igra za reprezentaciju Engleske, a one koje ne igraju za Englesku, reprezentativke su drugih zemalja. Sigurno da su fizički dominantne i izuzetno su individualne jake. Mi smo kao reprezentacija igrali sa Engleskom i znali smo im parirati. Ipak, mi smo još u razvoju, a kod njih je to već stvar totalnog profesionalizma. Želimo ih oslabiti i na najbolji način iskoristiti naše adute – dodala je Hurem.

Azra Numanović kratko se osvrnula na samu organizaciju utakmice.

- Mogu reći da smo ovu utakmicu organizovali na visokom nivou. Chelsea i delegacija UEFA-e stižu sutra u Sarajevo. Chelsea je veliko ime, i to je isti onaj klub koji predstavlja i muški tim Chelseaja. Mislim da je ovo jedna od najvećih utakmica bh. fudbala u posljednjih 20 godina. Radi se o velikom klubu u kojem se sastaje naš prvak sa prvakom Engleske i vjerujem da je to dovoljno dobar poziv svima – naglasila je Numanović, generalni sekretar SFK Sarajevo 2000.

Kapiten bh. prvaka Alisa Spahić kaže kako su ona i njene kolegice posebno motivisane za susret za prvakom Engleske.

- Mi smo jako motivisane. Pripremamo se i analiziramo protivnika. Sigurno da ćemo namučiti Chelsea u utakmici koja slijedi. Mi smo u grupnoj fazi pokazali da imamo kvalitet – kazala je Spahić.

Ono što je zanimljivo, a što obično nije praksa, jeste da ekipa Chelseaja nije dozvolila snimanje uvodnog dijela treninga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.