Subota, 27.02.2021.

Snaga kistova

"Sevdah" u Gazi Husrev-begovom Hanikahu: Ljepote BiH u vječnosti slikarskih boja

FOTO: M. Živojević

Ovogodišnji učesnici kolonije bili su istaknuti profesori i umjetnici iz 11 zemalja

U Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu večeras je otvorena izložba 7. Internacionalne umjetničke kolonije Sarajevo, na kojoj je od 21. do 27. augusta, "snagu kistova", odmjerilo 25 domaćih i svjetskih umjetnika.

Izložena djela predstavljaju "Sevdah" kroz koji se prožimaju ljepote Bosne i Hercegovine zarobljene u vječnosti slikarskih boja. 

Izložbu su prigodnim riječima otvorili turski ambasador u BiH, Haldun Koc, predsjednik BZK "Preporod" Sanjin Kodrić, te umjetnici organizatori Mirsada Baljić i Edin Numankadić. 

Umjetnička kolonija Sarajevo upriličena je u organizaciji Udruženja "Art Colony" i Galerije "Preporod" na čelu sa umjetnicom Mirsadom Baljić.

Ovogodišnji učesnici kolonije bili su istaknuti profesori i umjetnici iz 11 zemalja: BiH, Turska, S. Kipar, S. Makedonija, Grčka, Francuska, Italija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Kosovo.

Međunarodna izložba u prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha u Sarajevu ostat će otvorena i naredna dva dana, nakon čega će biti premještena u Galeriju "Preporod".

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh