open-navfaktor-logo
search
Tradicionalna akcija
Ševarlije kod Doboja: Radnici BH Telecoma toplom obućom i školskim priborom obradovali 110 osnovaca
Četrnaestu godinu zaredom radnici kompanije BH Telecom, Generalne i Direkcije Sarajevo, ovog vikenda obradovali su toplom obućom za predstojeće zimske mjesece 110 osnovaca u povratničkom naselju Ševarlije kod Doboja.
16.10.2022. u 15:02
get url
text
Paketi za djecu iz Ševarlija
Paketi za djecu iz Ševarlija

Osim njih, ove godine zimsku obuću dobilo je još 13 djece iz Rudog, a dobit će i dvoje u Trebinju, petero u Nevesinju te još nekoliko mališana koji žive u naselju Jezero kod Mrkonjić Grada.

- Ove godine smo, sada već mogu sa sigurnošću kazati, ovu tradicionalnu humanitarnu akciju, koju je pokrenula Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Generalne i Direkcije Sarajevo, proširili. Pošto u entitetu RS ima puno povratničkih mjesta sa osnovnim školama koje pohađa manji broj učenika, odlučili smo obuhvatiti više područja, tako da ćemo ove godine podijeliti ukupno 135 pari zimske obuće - pojašnjava Kasim Pita, predsjednik JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo.

Osim obuće, osnovci Ševarlija dobili su i školski pribor, ali i paketiće sa slatkišima.

Kasim Pita

Kasim Pita (FOTO: Faktor/A.S.)

- S obzirom da naša akcija traje evo već 14 godina, pri kraju smo sa školama koje pohađa veći broj učenika. Ostale su škole sa manjim brojem đaka, a za veća mjesta već polako pripremamo drugi krug, jer ne želimo stati. Ovo je akcija koja nam zaista puno znači i za koju smo dobili puno pohvala i podrške i zato se nadam da će je, kroz godine koje dolaze, nastaviti provoditi i naše mlađe kolege. Ove godine imali smo upita i iz nekih humanitarnih akcija da nam se pridruže.

Možda će zvučati sebično ako kažem da mi ovo što radimo želimo zadržati za sebe, da to i dalje bude isključivo akcija naših radnika, no u svakom slučaju imponuje nam kada imamo takvih upita i prijedloga. Mislim da bi i druga preduzeća mogla krenuti našim stopama. Naravno da ima još firmi koje ovako nešto mogu organizirati. Naša poruka bi bila da - zaista vrijedi, jer osmijeh koji izmamite na lica te djece nešto je što vam se ureže u pamćenje i daje vam podrstrek da nikada ne odustajete - istakao je Pita.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.