open-navfaktor-logo
search
Ispali s Eura
Ševaljević nakon poraza Crne Gore priznao ono što su svi mogli primijetiti
Dobro smo startovali, ali nismo nastavili dovoljno dobro kako bi se suprotstavili timu kakav je Bjelorusija, rekao je Vasko Ševaljević, kapiten Crne Gore
13.01.2020. u 20:33
get url
text

Vasko Ševaljević, kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore nakon poraza od Bjelorusije u utakmici koja je odlučivala o putniku u drugu fazu iz grupe A, istakao je da se na terenu moglo vidjeti da su se previše istrošili u utakmici sa Srbijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Bjelorusi su dominirali gotovo svih 60 minuta, te slavili rezultatom 36:27, pa će uz Hrvate iz grupe u Grazu biti putnici za Beč i drugu fazu takmičenja.

- Nismo bili dovoljno dobri. Mnogo smo snage izgubili protiv Srbije, u utakmici koja je bila jako važna za nas, jer smo tražili prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Danas puno toga nije funkcionisalo u našem rukometu. Dobro smo startovali, ali nismo nastavili dovoljno dobro kako bi se suprotstavili timu kakav je Bjelorusija. Primili smo previše lakih golova, jednostavno nismo bili dovoljno odobri danas - istakao je Ševaljević.

Crnogorski selektor Zoran Roganović imao je slično mišljenje kao i kapiten njegovog tima.

- Imali smo problema sa tranzicijom u prvom dijelu. Nije utakmica išla u pravom pravcu, dozvolili smo im da postignu mnogo lakih golova. Izgubili smo mnogo lopte. Iako je Nebojša Simić odbranio neke nevjerovatne šuteve, to nam nije pomoglo. Vidjelo se da nismo u utakmici, kao što je bilo protiv Srbije. Mislim da fizički i mentalno nismo imali snage. To je vjerovatno razlog zašto smo odigrali prilično loše danas - iskren je bio Roganović.

Iouri Chevtsov, selektor reprezentacije Bjelorusije je naglasio da je jako zadovoljan pobjedom i plasmanom u drugi krug Evropskog prvenstva.

- Ovo je veliki uspjeh za nas. Odigrali smo odličnu utakmicu, kao tim, tako da smo zaslužili plasman u drugi krug, što je velika stvar za nas. Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da je Crna Gora jako nezgodna reprezentacija sa dobrim igračima. No, kontrolisali smo rezultat i zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu smo stvorili solidnu prednost, koju smo u nastavku znali sačuvati - kazao je Chevtsov.

Iskusni Barys Pukhouski, čovjek koji je za Bjelorusiju odigrao 199 utakmica i postigao 844 gola insistirao je na tome da su on i saigrači prvi put na ovom Evropskom prvenstvu ispunili sve što su dogovorili sa selektorom.

- Bili smo stabilni u odbrani i onda iz kontranapada dolazi do golova. Naša odbrana je danas bila nevjerovatno dobra i ona nam je dala dodatnu snagu u napadu. Prvi put smo na terenu pokazali sve što smo se dogovorili i na čemu smo radili. Mislim da smo danas ispoštovali sve što smo pripremili za utakmicu - rekao je Pukhouski.

Bjelorusija i Hrvatska su iz grupe A, kojoj je domaćin bio Graz, osigurale plasman u drugi krug takmičenja. Hrvati će sa sobom ponijeti i dva boda, a sve rivale u novoformiranoj grupi I saznaće nakon utakmica trećeg kola u grupama B i C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.