open-navfaktor-logo
search
Tradicija
Šetnjom mladih ulicama Mostara počelo obilježavanje Dana nezavisnosti BiH
Tradicionalnom šetnjom mladih u Mostaru je započeo program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i mostarskih škola.
28.02.2023. u 12:07
get url
text

Mladi su se okupili na Španskom trgu odakle su krenuli u defile gradskim ulicama.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović ovom je prilikom čestitao Dan nezavisnosti svim građanima.

- Danas osnovne i srednje škole na ovaj specifičan način obilježavaju Dan nezavisnosti BiH - kazao je ministar Hadžović, dodavši kako se na ovaj način već deset godina u Mostaru obilježava taj praznik.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako ovaj skup najbolje govori o važnosti sutrašnjeg dana, 1. marta.

- Na ovaj način i Mostar i cijela BiH trebaju iskazati našu opredijeljenost za samostalnu, suverenu i nedjeljivu BiH. Ovo je budućnost BiH i ovo što imamo danas treba se nadati da će ovako biti i u cijeloj BiH i da će se proslavljati na ovakav način - poručio je Marić.

Direktorica IV osnovne škole Seada Kuštrić dodala je kako se iz Mostara šalje poruka ljubavi.

- Naša djeca su tu da požele ovoj zemlji sve najljepše i da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti BiH. Ovo manifestacija izuzetno je značajno iz razloga što se na taj način razvija ljubav prema domovini. Djeca ovakve događaje pamte, na taj način pokazuju svoju ljubav i patriotizam, noseći zastave BiH i okupljajući se na jednom mjestu kako bi pokazali zajedništvo - dodala je Kuštrić.

Današnji program obilježavana Dana nezavisnosti nastavlja se pohodom na Stari grad u Blagaju i usponom na Forticu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.