Demokratska fronta Hercegovačko-neretvanskog organizovala je šetnju od Trga Musala u Mostaru do Starog mosta, gdje je zatim uslijedio performans bacanja cvijeća u Neretvu, što je simboliziral proteklih 12 izgubljenih godina u Mostaru bez lokalnih izbora.

- Ovo je prilika da još jednom poručimo dokazanim rušiteljima i mrziteljima Mostara i Bosne i Hercegovine da Mostar nije i nikad neće biti stolni grad. Bosna i Hercegovina nije i nikad neće biti teritorij za velikodržavne projekte susjednih država - poručio je predsjednik KO DF-a Ahmed Džubur.

Učesnici šetnje bili su i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić i njegov savjetnik Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a. Komšić i Jovanović su razgovarali tom prilikom sa članovima i simpatizerima DF-a koji na izborima u Mostaru nastupaju u "Koaliciji za Mostar".

- Građani Mostara zaslužuju imati predstavnike u organima vlasti koji će rješavati probleme u ovom gradu. Želim im sreću i uspjeh, da izaberu predstavnike koji žele, a vlastima koji budu izabrani da rade u korist građana - poručio je Komšić.

Optimističan po pitanju izbora je i Čedomir Jovanović.

- Mostar je Bosna u malom. Od sreće Bosne zavisi i sreća moje Srbije. Žao mi je zbog tenzija u podijeljenom gradu, ali nam je tako u čitavom regionu. Ako će stvari da se mijenjaju neka se mijenjaju odavde. Treba vjerovati da će se roditi novi Aleksa Šantić, da će letjeti novi klinci... Ovdje vrijeme kao da je stalo i ovo je vaša velika borba i želim da pobijedite - poručio je Jovanović.