open-navfaktor-logo
search
Potraga u Višegradu
Sestri poslao poruku da ide kod djevojke nakon čega mu se izgubio svaki trag
Policija iz Višegrada intenzivno traga za Branom Neškovićem, koji se prije pet iz porodične kuće u selu Prisoje, Vardište, općina Višegrad, udaljio u nepoznatom pravcu.
30.04.2020. u 10:42
get url
text

Policijskoj stanici Višegrad 27. aprila 2020. godine oko 12 sati prijavljeno je da je Brane Nešković, sin Milije i majke Dobrinke, rođen 14. marta 1987. godine u Užicu, Republika Srbija, nastanjena u selu Prisoje, općina Višegrad, 25. aprila oko 20.30 sati svojoj sestri poslao poruku putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad. Međutim, od tada mu se gubi svaki trag. Kod djevojke se nije pojavio, a na telefon se ne javlja.

- Nestala osoba Brane Nešković je visine oko 1,80 m, srednje razvijenosti tjelesne konstitucije, kratke svjetlo-plave kose, zelenih očiju. Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu a.d. "Omorika" plave boje i gumene čizme. Na tijelu ima specifičan ožiljak dužine oko 10 centimetara na šaci lijeve ruke u predjelu lijevog palca - navodi se u policijskom saopćenju.

Policija je pretražila teren na dijelu teritorije općine Višegrad i to sela Staniševac, Stolac, Vardište, Dobrun, Veletovo i dr., a u potragu su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, višegradske Jedinice granične policije BiH, vatrogasne jedinice kao i radnici a.d. "Omorika" Višegrad.

Pretraga terena se nastavlja i danas na području pograničnog djela općine Višegrad sa Republikom Srbijom.

- Policijska stanica Višegrad apeluje svim građanima da ukoliko vide nestalu osobu ili dođu do bilo kakvih saznanja koja mogu doprinijeti pronalasku nestale osobe, prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122 - apelovali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.