open-navfaktor-logo
search
Taekwondo šampionke
Sestre Adelisa i Berina Jupić: Kolekcionarke medalja koje dominiraju u BiH
U povratničkom naselju Ševarlije kod Doboja rastu nove šampionke.
30.03.2023. u 19:24
get url
text

Sestre Adelisa i Berina Jupić kolekcionarke su medalja u taekwondou, a iako se ovim sportom bave nepune dvije godine već su se okitile i titulama šampionki Bosne i Hercegovine. Gdje god se pojave, završe na pobjedničkom postolju. Jednostavno, dominiraju u BiH. 

Članice su Taekwondo kluba Dragon iz Matuzića (Doboj Jug) i nastupaju u kadetskoj konkurenciji.

Adelisa ima 12 godina, nositeljica je višeg zelenog pojasa i nedavno je u Mostaru odbranila titulu prvakinje BiH. Berina ima 14 godina, a titulom prvakinje naše zemlje okitila se 2022. godine. U ekipnoj konkurenciji osvojile su i Kup Bosne i Hercegovine.

- Treniramo tri do četiri puta sedmično. Moja drugarica trenira taekwondo, pa sam i ja počela dolaziti na treninge, a onda se priključila i mlađa sestra. Treniramo nepune dvije godine, a svake godine smo osvajale po jedan pojas. Takmičimo se u borbama i formama i prošle godine smo izabrane za sportske nade, a naš klub je ponio epitet najboljeg u općini Doboj Jug - kazala je Berina, dodavši kako se sa sestrom priprema za nastup na Ulcinj Openu, koji će biti održan u maju ove godine.

Kao i u većini sportova, finansije predstavljaju veliki problem talentovanim sportistkinjama, čije troškove nastupa u najvećoj mjeri plaća porodica.

Osim što ostvaruju sjajne rezultate na sportskim borilištima, sestre Adelisa i Berina odlične su učenice i naglašavaju kako im nije problem uskladiti vrijeme za obrazovanje i takmičenje.

{$galerijaFotografija}

Adelisa, Berina Jupić - 30.03.2023.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.