open-navfaktor-logo
search
Nautički klub
Šestočlana posada iz Brčkog brodom otplovila prema Beogradu
Plovidba do Beograda trajat će dva dana, dok će prilikom povratka put uzvodno trajati četiri dana
13.06.2019. u 12:38
get url
text

Članovi Nautičkog kluba Brčko pod motom „Sava sve nas spaja“ isplovili su jučer iz luke u Brčkom i krenuli na put rijekom savom do Beograda.

Posadu čine Mustafa Hadžić, Edin Hodžić, Samir Pezerović, Azur Hadžić, Amir Softić, a predvodi ih kapetan Midhat Islamović. Tokom putovanja posjetit će nekoliko mjesta koja se nalaze uz obalu Save. Plovidba do Beograda trajat će dva dana, dok će prilikom povratka put uzvodno trajati četiri dana.

- Naš cilj je da ostvarimo saradnju sa kolegama nautičarima iz Srbije, razmijenimo iskustva i animiramo ih da posjete Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu. Nautički klub Brčko aktivno radi na promociji turističkih potencijala Brčko distrikta BiH kao i prirodnih ljepota rijeke Save. Ovo predstavlja i veliki korak ka revitalizaciji rijeke Save i turističkih potencijala Brčko distrikta BiH - ističe predsjednik kluba Edin Hodžić.

Iz Nautičkog kluba podsjećaju da je nautika kao grana turizma generator razvoja u mnogim zemljama, ali na žalost u Bosni i Hercegovini nije dovoljno razvijena.

- Mi čvrsto vjerujemo da je rijeka Sava veliki neiskorišteni potencijal kao i razvojna šansa Brčko distrikta BiH, te nastojimo da svakim svojim činom doprinesemo razvoju ove grane turizma - pojašnjava kapetan Midhat Islamović.

Nautički klub Brčko distrikta Bosne i Hercegovine aktivno djeluje dvije godine i okuplja zaljubljenike u nautiku i rijeku Savu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.