open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP 2019
Šesta pobjeda mladih Zmajeva, u Zenici pala Švicarska
Zmajevi nakon osam odigranih utakmica zauzimaju prvo mjesto u grupi 8 sa 18 osvojenih bodova, a idealan rasplet situacije za našu selekciju bio bi kada bi Portugal i Rumunija večeras podjelile bodove u meču sedmog kola kvalikacija za EP 2019. godine
07.09.2018. u 18:51
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je i šestu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine nakon što je danas sa 3:0 u Trening kampu N/FSBiH u Zenici savladala Švicarsku.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imali su gosti, ali je Nemanja Trkulja odličnom intervencijom loptu skrenuo u korner.

Veliku priliku izabranici selektora Vinka Marinovića imali su u 14. minuti utakmice, ali je poslije dobre akcije našeg tima gol gostiju spasila stativa. Okvir gola zaustavio je uadarac Luke Menala. U odličnoj akciji su učestovali Kadušić, Radeljić i Demirović.

Ipak, četiri minute kasnije mladi Zmajevi su poveli sa 1:0. Ermedin Demirović se sjajnim driblinog na malom prostoru riješio svog čuvara i potom majstorski pogodio za vodstvo mladih Zmajeva od 1:0.

Mićo Kuzmanović je u 26. minuti utakmice mogao udvostručiti prednost naše selekcije. Sve je napravio odlično, a potom je šutirao po sredini gola.

Ono što nije uspjelo Kuzmanović jeste Demiroviću, i to po drugi put danas. Amer Gojak je odlično šutirao iz slobodnjaka, švicarski golman kratko odbio, a "otpadak" u mrežu pospremio je mladi napadač španskog Alavesa, koji trenutno igra na posudbi u Sochauxu.

Švicarski selektor bio je izuzetno nezadovoljan igrom svoje ekipe, pa je već na startu drugog poluvremena napravio dvije izmjene.

U 51. minuti Demirović je izašao sam pred Noama Baumanna, pokušao ga je lobobati, ali je golman Švicarske ostao na nogama i uhvatio loptu prenisku za lob.

Šest minuta kasnije gostujući golmana je ponovo bio na visini zadatka kada je zaustavio udarac Amera Gojaka, koji je atraktivno šutirao poslije ubačaja kapitena Kerima Memije sa desne strane.

U 63. minuti Marinović je bio primoran mijenjati. Umjesto povrijeđenog Marka Mihojevića na travnjak je poslao Besima Šerbečića.

{$galerijaFotografija}

Mladi bh. fudbaleri u završnici su terensku dominaciju nešto više prepustili protivniku. Iako su dolazili do gola Trkulje, švicarski fudbaleri nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti gol naše selekcije.

Da stvar bude gora po goste samo 40ak sekundi nakon što je na terenu zamijenio dvostrukog strijelca Ermedina Demirovića, Hamza Čataković je odlično ubacivanje Memije pretvorio u konačnih 3:0 za našu selekciju. Čataković je tako na pravi način potvrdio odličnu formu u kojoj igra za svoj Trenčin.

Zmajevi nakon osam odigranih utakmica zauzimaju prvo mjesto u grupi 8 sa 18 osvojenih bodova, a idealan rasplet situacije za našu selekciju bio bi kada bi Portugal i Rumunija večeras podjelile bodove u meču sedmog kola kvalikacija za EP 2019. godine.

BiH - Švicarska U21 07.09.2018.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.