Nova sezona donosi i nove trendove u odijevanju.

Modne revije u svijetu poznatih dizajnera za jesen i zimu 2019. i 2020. godine, već su iza nas, a pregledom onoga šta su ponudili na pistama nije teško zaključiti da ćemo tokom narednih mjeseci nositi karirani dezen, velike torbe, pufnaste rukave...

Šta nam sve na temu odijevanja poručuju slavna imena modnog dizajna pročitajte u nastavku:

Karirani dezen raznih boja

Ono što smo do sada smatrali kao promašaj - sada je u trendu. Kombinovanje različitih karo materijala, bilo da se radi o pojedinačnim komadima ili jednom koji je skrojen od različitih dezena - čest je prizor na ovogodišnjim modnim pistama. Ukoliko se odlučite za ovaj dezen vodite računa da ostali elementi budu neutralni i svedeni, jer je kombinacija sama po sebi već dovoljno efektna.

Romboidi na džemperu

Džemperi na romboide ponovo su u modi. Sigurni smo da skoro svako ima od ranije neki komad ovog dezena, pa je vrijeme da ga ponovo stavite u prvi plan. Kad ga budete nosili neka ostali komadi odjeće budu jednobojni.

Kaiš preko svega

Struk istaknut u svakom izdanju - imperativ je u nadolazećim mjesecima. Kaši možete nositi preko svih komada odjeće - kaputa, mantila, širokog džempera, oversize košulje.

Sve nijanse smeđe za kapute i mantile

Smeđa odjeća jedna je od onih stvari koje su uvijek u trendu. A ove sezone su posebno mantili i kaputi obojeni baš u ovu boju. Ako već nemate ovakav komad - znajte da investicija koju napravite sada, za dobar kožni mantil, neće biti promašaj - jer ćete ga moći nositi i narednih sezona, bez obzira na trendove.

Velike torbe

Velike torbe svakoj ženi su neophodne, bez obzira na sezonu i godišnje doba. Stoga, nabavite neku "vreća" torbu i u nju ubacite sve one "sitnice" koje u klasične torbe i torbice ne mogu stati.

Napuhani rukavi i volani

Puf rukavi dodaju čaroliju svakom stilu i prilici. Sasvim obična stvar sa puf rukavima već djeluje primamljivo, a ako se u kroj ubace i volani u nekoliko nivoa – dobit ćete odjevni predmet u kojem ćete sigurno bitio primjećeni.