open-navfaktor-logo
search
Klupska takmičenja
Šest bh. legionara prezimit će u Evropi
Susretima šestog kola okončana je grupna faza u Ligi prvaka i Evropskoj ligi, a poznati su svih učesnici eliminacionog dijela takmičenja.
11.12.2020. u 09:19
get url
text

Među šesnaest najboljih timova u elitnom evropskom klupskom takmičenju Bosna i Hercegovina imat će tek jednog predstavnika, i to Miralema Pjanića.

Taj broj bi se mogao i povećati, ukoliko se Senad Lulić oporavi, ukoliko u Laziju odluče da ga prijave za nastavak takmičenja u Ligi prvaka.

Poslije pet vezanih pobjeda u grupnoj fazi, poraz od Juventusa na Nou Campu Barcu je koštao gubitka prvog mjesta u grupi, pa će u žrijebu, koji je na programu u ponedjeljak, moći dobiti one teže protivnike (pobjednike grupa).

Pored Pjanića još pet bh. fudbalera prezimit će sa svojim timovima u Evropi.

Roma našeg Edina Džeke takmičenje u grupi Evropske lige završila je na liderskoj poziciji uprkos porazu u posljednjem kolu od CSKA iz Sofije. S maksimalnih šest pobjeda u šesnaestinu finala plasirali su se Sead Kolašinac i njegov Arsenal, kao jedini tim sa stopostotnim učinkom.

Osim Džeke i Kolašinca u elinimacionoj fazi igrat će Rade Krunić sa Milanom, Ermin Bičakčić sa Hoffenheimom i Izet Hajrović sa Dinamom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.