Uspjeh

Šesnaestogodišnji Bilal Drndo kreirao igricu: Drugovi mi čestitaju, svima se sviđa

Objavljeno: 02.09.2019. u 12:01 Autor: E. H.

Imam dosta planova i ideja koje želim da pretvorim u djelo, kaže za Faktor Bilal koji govori četiri strana jezika

Bilal Drndo

Šesnaestogodišnji Bilal Drndo iz Sarajeva osmislio je i kreirao igricu Target Hit koja se besplatno može preuzeti na Apple App Storeu. Kaže da, kao i većina djece, dio svog slobodnog vremena provodi igrajući igrice, te da je uvijek maštao da napravi i vlastitu igricu.

- Ideju za razvoj igrice pronašao sam u pozitivnom Eco Friendly trendu i pikselizovanom stiku svjetski poznate igrice FlappyBird. Nadam se da će moja igrica zabaviti korisnike, a radim i na njenom proširenju - priča Bilal za Faktor.

Kaže da je igrica naišla na pozitivne kritike, te da ga prijatelji zovu i čestitaju.

- Radim i dalje, moram još puno da učim, da se usavršavam. Imam dosta planova i ideja koje želim da pretvorim u djelo - kaže Bilal koji govori četiri strana jezika.

Pojašnjava kako je cilj Target Hit igrice pogoditi metu, a pri tome izbjeći morske životinje.

- Igricu možete igrati offline sami ili online sa prijateljima ili drugim igračima. Pogađanjem mete igrači sakupljaju novčiće, biraju nove alate i nova okruženja - zaključuje ovaj perspektivni srednjoškolac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije