open-navfaktor-logo
search
Potjera u Berlinu
Serijskog silovatelja iz Srbije "lovila" 83 policajca, dronovi, helikopteri
Policija u Berlinu uhapsila je osobu koja se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u mjesec dana, a kako pišu mediji, radi se o državljaninu Srbije.
15.07.2020. u 18:56
get url
text

Prema pisanju Deutsche Welle, prvo silovanje dogodilo se prije mjesec, a onda je u samo 31 dan muškarac u Berlinu i okolini navodno napao sedam žena od kojih je pet silovao.

Osmu žrtvu silovao je jučer u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.

- Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspjeli uhapsiti 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac - objavio je berlinski državni tužitelj na Twitteru.

 

Kako je navedeno u policiji, radi se o 30-godišnjaku sa srbijanskim pasošem koji je u razdoblju od 12. una do sinoć napadao i silovao žene.

Jučerašnja žrtva džogirala je šumskom stazom kada joj je počinitelj prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.

Policija je još prošle srijede objavila snimak osumnjičenog, koji im je poznat i zbog drugih delikata. Na temelju te snimke u roku od nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počinitelju, prenosi njemački RTL.

U polici kažu kako je Srbijanac tri sata zlostavljao svoju žrtvu u mjestu Kleinmachnow, a tek potom je pustio i pobjegao.

Na osnovu opisa žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinitelj identificiran na nadzornim kamerama.

Navedeno je kako su u hapšenju učestvovala 83 policijska službenika, čamci, helikopteri, psi i bespilotne letjelice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.