open-navfaktor-logo
search
Nema dokaza
Serijski razbojnik iz Banje Luke oslobođen optužbi za pokušaj iznude
Dragan Radaković (47) danas je u Okružnom sudu Banja Luka oslobođen optužbi za pokušaj iznude 55.000 KM u junu 2016. godine od vlasnika banjalučkog restorana "My way" Mladena Miškovića kojem je prijećeno ubistvom.
26.10.2021. u 12:51
get url
text

Radaković je inače serijski razbojnik koji je do sada više puta osuđivan za brojna djela, a uglavnom je krao novac iz trgovina i marketa.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović danas je istakao da nije bilo dokaza da je optuženi počinio posljednje djelo za koje ga je teretila optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vlasnik “My way-a” je na prethodnom ročištu prepoznao optuženog u sudnici kao osobu koja mu je navodno prijeteći ubistvom pokušala iznuditi novac, dok je Radaković tvrdio da mu je sve montirano i negirao optužbe.

- Optuženi je tog dana došao u restoran i tražio me. Pitao je ko je gazda, a potom sjeo za moj sto. Prvo me pitao kako ide posao i ima li posla. U razgovoru mi je zatim kazao da imam šest dana da mu dam 55.000 KM ili ću biti ubijen - kazao je Mišković.

Dodao je da je tad Radaković izašao i ispred restorana mu pred noge bacio bijelu ceduljicu na kojoj je bio broj telefona.

- Rekao mi je da mu se javim na taj broj. Odgovorio sam da ću ga prijaviti policiji te ga uslikao kao i ceduljicu, a on je otišao - kazao je Mišković. Međutim, nije mogao da navede nijednog svjedoka spornog događaja, a istakao je i da nije bilo videonadzora na lokalu koji bi snimio ovaj događaj.

Mišković nije mogao da kaže zašto je Radaković pokušao da iznudi novac od njega.

Sudija Uletilović danas je rekao da navodi optužbe nisu dokazani na nesumnjiv i jasan način, kao i da nije vještačena sporna cedulja kako bi se utvrdio navodni trag optuženog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.