open-navfaktor-logo
search
Subotom u 20 sati
Serija koja je uzdrmala regiju: "Porodica" na OBN TV
Od subote 3.aprila 2021. od 20h u programu OBN TV sa emitovanjem počinje serija "Porodica".
01.04.2021. u 13:32
get url
text
Serija Porodica, OBN TV

"Porodica" je mini serija koja prati posljednjih 48 sati zajedničkog života porodice bivšeg srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića, na slobodi. Serija je uzdrmala regiju, ne toliko zbog političke pozadine, koliko zbog najave tužbi članova porodice i rasprave o tome je li prijelomna situacija prikazana vjerodostojno.

Pod opsadom policije, novinara i prosvjednika, zatočeni u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, nepredvidive ljudske reakcije počinju izlaziti na površinu, a borba na život i smrt postaje jedini cilj. I kao što je njihova porodica, tokom decenije svoje vladavine, uticala na sve, i u posljednjim trenucima ona je u centru pažnje čitavog svijeta. Hapšenje Miloševića i posljednji sati u vili "Mir" događaj je koji je prevazišao srpsku političku i društvenu javnost, i ticao se svih zemalja EX YU. Sa druge strane ova serija zanemaruje politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu vjerovali da se ovako nešto može dogoditi i koji reaguju nepredvidivo, instiktvno i iskonski.

Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu ne samo njih samih već i cijele zemlje i naroda.

Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković Mirjana Karanović, Mariju Milošević, Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića Milan Marić.

Seriju "Porodica" možete gledati na OBN-u subotom u 20 sati, a premijera je 03.04.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.