open-navfaktor-logo
search
Supernana iz Bihaća
Šerifa Balić ima 87 godina, prati fudbal i boks: Voljela bih da Džeko dođe...
Šerifa Balić, supernana iz Bihaća, ima 87 godine, zaljubljenica je u fudbal i boks, a prije šest godina oduševila je javnost u Bosni i Hercegovini.
21.09.2020. u 15:57
get url
text

Edin Džeko tada joj je ispunio želju i uputio poziv na utakmicu reprezentacije, koji je ona prihvatila. Tada je i upoznala Dijamanta, kojeg je sada pozvala u goste u Bihać.

- Voljela bih da Džeko dođe i da malo hoda samnom po mom stadionu. Ali, znam da je on zauzet - kazala je nana Šerifa za Federalnu TV, naglasivši kako nikada neće zaboraviti noć kada je upoznala Džeku i njegovu porodicu.

Ljubav prema fudbalu i boksu prenijela je na sinove i unuke, s kojima zajedno prati sve utakmice, posebno naše reprezentacije. Iako je, kaže, nepismena, zna prepoznati dobrog igrača, dobar udarac, a zna se itekako radovati golovima.

Voli gledati utakmice Zmajeva, ali se sjeća i utakmica bivše Jugoslavije. Posebno pamti onu iz 1974. godine kada je Jugoslavija pobijedila Zair sa 9:0. Sjeća se ko su bili strijelci, ko je stajao na golu...

Navija za Borac Izačić i Jedinstvo iz Bihaća, a posebno joj je drag dres bihaćkog Jedinstva sa potpisom igrača, kojeg je, kako kaže, nosila za rođendan, objavila je FTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.