open-navfaktor-logo
search
Ublažavanje mjera
Serie A: Milan pozvao svoje fudbalere da se vrate u Italiju
AC Milan je pozvao sve svoje fudbalere iz inostranstva da se vrate u Italiju u slučaju da početkom sljedećeg mjeseca počnu s treninzima.
18.04.2020. u 10:35
get url
text

U Italiji raste optimizam da će klubovima iz Serie A biti dozvoljeno da ponovo počnu s grupnim aktivnostima 4. maja, kada se očekuje početak druge faze ublažavanja mjera uvedenih zbog globalne pandemije koronavirusa.

Izgleda da optimizam ima uporište, što ilustruje i poziv Milana igračima koji su otišli u inostranstvo da se vrate, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među pozvanima su i dvojica bh. reprezentativaca Asmir Begović i Rade Krunić. Osim njih, prema navodima italijanskih medija, na spisku onih koji su napustili Italiju su: Zlatan Ibrahimović, Rafael Leao, Hakan Calhanoglu, Simon Kjaer, Lucas Paqueta, Ante Rebić, Franck Kessie, Samu Castileljo, Ismael Bennacer i Theo Hernandez.

Jedini stranac koji je ostao u Milanu tokom pandemije COVID-19 je Mateo Musacchio.

Poziv je upućen već sada, jer će svi igrači koji se vrate iz inostranstva prije nego što počnu sa treninzima morati provesti dvije sedmice u izolaciji.

Serie A je prekinuta zbog pandemije koronavirusa 9. marta, a u tom trenutku Milan je zauzima sedmo mjesto sa 36 bodova, tri manje od Napolija koji drži šestu poziciju, koja vodi u Evropsku ligu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.