open-navfaktor-logo
search
Formula 1
Sergio Perez pobijedio na uzbudljivoj utrci za VN Azerbejdžana
Vozač tima Red Bul Racinga Sergio Perez slavio je pobjedu na šestoj utrci sezone Formule 1 koja je danas vožena za Veliku nagradu Azerbejdžana, javlja Anadolu Agency (AA).
06.06.2021. u 17:45
get url
text

Charles Leclerc je u Ferrariju krenuo sa prve startne pozicije, a Lewis Hamilton je u bolidu Mercedesa krenuo iza njega i uspio je da ga pretekne već u trećem krugu.

Nakon zaustavljanja u pit stopu, na dvije vodeće pozicije došli su vozači Red Bula Max Verstappen i Perez.

Verstappen je imao izglednu šansu da pobjedom poveća prednost u generalnom poretku, ali je doživio udes zbog puknuća gume u 46. krugu i pet krugova prije kraja utrke je odustao od utrke. Međutim, to Hamilton nije uspio iskoristiti i preuzeti vodstvo u generalnom poretku jer je loše startao nakon pauze zbog udera i utrku je završio tek na 15. mjestu.

Izuzetno uzbudljivu utrku na ulicama Bakua na kraju je kao pobjednik završio Perez, a na pobjednička postolja popeli su se i drugoplasirani Sebastian Vettel iz ekipe Aston Martin.

Na pobjednički podij kao trećeplasirani se popeo i Pierre Gasly iz AphaTaurija, a Leclerc se na kraju morao zadovoljiti sa četvrtim mjestom.

Naredna utrka Formule 1 na rasporedu je 20. juna i za Veliku nagradu Francuske će se voziti na stazi “Paul Ricard“ u Le Castelleti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.