open-navfaktor-logo
search
Napušta Zrinjski
Sergej Jakirović u ponedjeljak obavlja prozivku u novom klubu?
Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, ove zime napustit će mostarski klub, a u ponedjeljak će se pojaviti na prozivci novog kluba.
28.11.2022. u 12:35
get url
text

Ako je vjerovati hrvatskim medijima, Jakirović je novi trener Rijeke.

- Ukoliko se u posljednji tren ne dogodi neki čudesan preokret, fudbaleri Rijeke u ponedjeljak, 5. decembra, pod vodstvom novog trenera Sergeja Jakirovića ući će u pripreme za proljetni dio sezone. Pitanje trenera u ovoj sedmici bit će stavljeno ad acta, Bijeli će dobiti veoma dobrog stručnjaka koji se u ovom trenutku doima pravi izbor klupskog vodstva na čelu s predsjednikom i vlasnikom Damirom Miškovićem, a Jakirović pred sebe izazov vraćanje posrnule Rijeke u vrh hrvatskog fudbala - piše Germanijak, uz obrazloženje:

- Jakirović je u ovom trenutku najbolji izbor. Riječ je o bivšem igraču Rijeke, koji je osim u Zrinjskom najveći trenerski trag ostavio u Gorici, a ne spada u red popularno zvanih laptop trenera koji će svoj autoritet graditi isključivo (fudbalskim) znanjem temeljenom na studioznom pristupu literaturi, već i svojim gardom kojeg je izgradio posljednjih godina. Iako nije imao igračku karijeru poput Igora Bišćana, Jakirović neodoljivo podsjeća na aktuelnog selektora U21 reprezentacije Hrvatske jer neće imati problem svakome reći šta ga ide i od prvog trenutka postaviti se beskompromisno što, dojam je, aktualnoj Rijeci možda i najpotrebnije.

Trener, 48-godišnjak, rodom iz Mostara će sa svojim stručnim štabom nedvojbeno donijeti i svježu energiju, a na Rujevicu bi trebao dovesti i dva svoja čovjeka (jedan za kondicijsku pripremu, drugi se bavi analitikom). U kadru će zadržati dosadašnjeg pomoćnog trenera i nekadašnjeg suigrača Radomira Đalovića, pa ponajboljeg trenera trenera na ovim prostorima Gojka Mrčelu, a nije isključeno da štabu pridruži i još nekog bivšeg saigrača iz riječkih dana koji se otisnuo u trenerske vode (Čagalj, Štrok...).

Navodi se kako će Jakirović od 5. decembra do gostovanja u Osijeku 21. januara 2023. godine imati sasvim dovoljno vremena za razbuditi uspavanu ekipu, utvrditi koja su strana tijela u ekipi, ista odstrani i ispočetka početi graditi priču. Također, mediji u Hrvatskoj naglašavaju kako koliko god u ovom trenutku djelovalo kao naučna fantastika, ni četvrto mjesto koje bi trebalo garantovati Evropu ne zvuči nemoguće ako Rijeka sa Jakirovićem ponovo bude ona iz ere Bišćan ili Tomić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.