VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

Oglasio se na svom Instagramu i objasnio zbot čega ne očekuje da će biti izabran za selektor bh. tima, odnosno nasljednika Duška Bajevića.

- Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću biti selektor reprezentacije.

Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja u stvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz Saveza.

Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se "oni" davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez na svom Instagramu.

Zahvalio je navijačima na velikoj podršci i još jednom potvrdio zašto je miljenik armije fanova koju ima naš državni tim širom planete.

- Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja nego i želja navijača...

VEZANI TEKST - Bugarin po Sarajevu "ganja" Džeku: Ko je obećao Petevu da će biti selektor Zmajeva?

Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi. Jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti.

Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu sa druge strane ulice. Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala - napisao je Barbarez.

Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića, dok je s druge strane Zvjezdan Misimović po instrukcijama Vice Zeljkovića, predsjednika FSRS, za novog selektora predložio bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva. 

Podijeljen je i Izvršni odbor FSBiH, s obzirom na to da su Bošnjaci (njih šest) protiv Peteva, dok Barbarez nema podršku iz FSRS. U ovoj priči, četiri člana "fudbalske vlade" iz županijskih saveza prikljonjeni su kolegema iz entiteta RS i podržavaju Peteva. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sergej ️arbarez (@sergej.barbarez.official)

Na Barbarezovu objavu reagovali su i bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić, koji su podržali kapitena. I Ivan Klasnić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, pozdravio je Barbarezovo obraćanje, dok navijači pozivaju na bojkot reprezentacije ukoliko Petev dobije prednost ispred Sergeja.