open-navfaktor-logo
search
Novi okršaj
Šerbo: Veliki pritisak na našim igračima; Musemić: Nismo očekivali da ćemo igrati protiv Želje
Nakon meča u 21. kolu i sudara u Kupu Bosne i Hercegovine, Željezničar i Tuzla City ponovo će odmjeriti snage u prvenstvu naše zemlje.
19.03.2021. u 09:18
get url
text

Dva puta na Tušnju bio je uspješniji tim Husrefa Musemića, a Željezničar u nedjelju na svom terenu želi zaustaviti seriju loših rezultata.

- Motiva sigurno neće nedostajati. Dolazi nam ekipa koja nas je savladala dva puta u tri dana. Red je da im se pokušamo revanširati - rekao je član stručnog štaba Plavih Bakir Šerbo.

- Veliki je pritisak na našim igračima, pogotovo poslije posljednje utakmice koju smo izgubili. Cilj nam je da vratimo atmosferu i psihički vratimo igrače. Vjerujem da ćemo uspjeti savladati protivnika i vratiti neophodno samopouzdanje za nastavak sezone - dodao je Šerbo.

Husref Musemić preporodio je Tuzla City. Njegov tim je uvezao tri premijerligaške pobjede (Sloboda, Željezničar, Zrinjski) i ravnopravno se uključio u borbu za plasman na euroscenu.

- Nismo očekivali da ćemo igrati sa Željom. Mislili smo da će riješiti utakmicu protiv Olimpika u svoju korist. Igramo treći meč u 15-20 dana. Potrudit ćemo se da ostanemo na nivou dosadašnjih igara, hoćemo li u tome uspjeti, vidjet ćemo - veli Musemić.

Željo i Tuzla City igraju u nedjelju od 17 sati na stadionu Grbavica. Utakmicu sudi Aleksandar Njegomirović, a u Dolini ćupova će biti kamere Arene Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.