open-navfaktor-logo
search
Treninzi od 18. maja
Šeranić: Nema utakmica do 1. jula
Govoreći o sportu i mjerama koje se odnose na to, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić je rekao da je popuštanje mjera u ovoj oblasti planirano nakon 18. maja, ukoliko se zadrži epidemiološka situacija u kojoj se utvrdi pozitivnost kod 4,5 do pet posto testiranih osoba.
06.05.2020. u 09:48
get url
text

VEZANI TEKST - Entitet RS (ne) prati Srbiju: Dozvola za kafane i teretane, rampa za fudbal

- Svakako ćemo ići sa dopuštanjem profesionalnih treninga, porfesionalnih sportista i održavanje treninga individualnih sportova koji su bezkontaktni i to će biti prvi segment, a onda raditi na tome kako osigurati druge aktivnosti. Naša preporuka sa Institutom za javno zdravstvo što se tiče odigravanja profesionalnih utakmica je da ne treba razmatrati prije 1. jula bez obzira o kojem sportu se radi - kazao je Šeranić.

Prema njegovim riječima kada je u pitanju virus korona RS je učinila sve što je trebala i mogla da učini kada je u pitanju suzbijanje koronavirusa.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine planirao je da se takmičenje u bh. eliti nastavit7. juna. S obzirom na to da tri kluba dolaze iz entiteta RS, čini se da od toga neće biti ništa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.