open-navfaktor-logo
search
Sve za izbore
Septembar je mjesec presjecanja vrpci: U Kantonu Sarajevo svečano se otvara tramvajska pruga, garaža, besplatno na bazen...
Kako se približavaju izbori 2. oktobra, tako je sve više najava o otvaranju novih infrastrukturnih i sličnih pojekata.
28.08.2022. u 18:22
get url
text

Prema svemu sudeći septembar će u Kantonu Sarajevo proteći u svečanom presijecanju vrpci od strane općinskih načelnika, ali i različitih kantonalnih čelnika i ministara.

Tako bi u septembru konačno trebala biti završena rekonstrukcija tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile. Već mjesecima mediji pišu o završetku ovog dijela tramvajske pruge, bilo je nekoliko obećanja ministra Adnana Štete, ali još nije poznat datum kada će se Sarajlije konačno moći voziti tramvajem od Čengić Vile do Ilidže.

Konačno se nazire i kraj izgradnje podzemne garaže kod Hitne pomoći u Sarajevu, a nadležni su najavili da bi radovi trebali biti okončani do kraja septembra.
Direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov u izjavi za medije rekla je da će se nastojati da radovi budu završeni do 23. septembra.

Na taj način trebala bi konačno biti završena saga o izgradnji garaže koja je počela u ljeto 2020. i trebala je biti završena do sredine novembra 2020. godine.

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić prije nekoliko dana poručio je da se radovi na izgradnji bazena na Dobrinji privode kraju, a danas je svečano pušten u upotrebu.

{$galerijaFotografija}

U prvih mjesec dana (septembar) probnog rada korištenje bazena neće se naplaćivati. Kako je poručio Efendić, radovi na zgradi će biti nastavljeni i nakon otvaranja vanjskog bazena. Riječ je o izgradnji kotlovnice, nabavci i ugradnji sportske i druge opreme.

Na desnoj obali Željeznice na Ilidži u završnoj su fazi radovi na sportsko-rekreativnom centru za djecu, mlade ali i odrasle. Na tromeđi Butmira, Sokolović Kolonije i Ilidže Centar počeli su radovi na najvećem sportsko-rekreativnom parku na području općine Ilidža.

- U njemu će mladi moći uživati u terenima za kolektivne loptaške sportove (rukomet, košarka, odbojka i mali fudbal), a kroz tri igrališta s mobilijarom ponudit će mjesto za dobru zabavu i igru najmlađim stanovnicima Ilidže – najavio je početkom godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Neće biti iznenađenje ako do konca septembra bude realiziran još koji, kako to političari vole nazvati, kapitalni projekat. Jer idu izbori, a bh. političari baš u tim danima vole se biračima hvaliti svojim rezultatima.

Rekonstrukcija, pruga, parking, 26.08.2022
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.