open-navfaktor-logo
search
NBP raskinuo savez
Šepić zbog "pijanki" ostao bez koalicionog partnera
Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovijesti - navodi predsjednik NBP-a Mirsad Ćosić
24.09.2018. u 15:55
get url
text

Novi bošnjački pokret (NBP) odlučio je na sjednici Predsjedništva te stranke da raskine predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom (NB) Senada Šepića, koja je potpisana 14. juna ove godine.

Kako su naveli u saopćenju, razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu na koji Nezavisni blok sprovodi svoje predizborne aktivnosti – "uz pijanke i konzumiranje alkohola".

- Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovijesti. Politika se mora voditi s jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku, odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi. Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakavo kršenje etičkog kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora - naveo je Mirsad Ćosić, predsjednik Novog bošnjačkog pokreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.