open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Senzacija u Lisabonu: Favorizovani City ide kući, a Lyon na megdan Bayernu
Fudbaleri Lyona napravili su vjerovatno najveće iznenađenje u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon što su s 3:1 savladali favorizovani Manchester City i zakazali polufinalni okršaj s Bayernom.
15.08.2020. u 22:53
get url
text

Na prvu priliku u posljednjem četvrtfinalnom susretu nije se mnogo čekalo. Igrao se treći minut kada je Raheem Sterling prošao kroz odbranu Lyona, koja mu je na kraju ipak uspjela presjeći završni pas.

Iz prve prave prilike francuski tim je stigao do vodstva. Maxwel Cornet je odličnim udarcem s ivice šesnaesterca pogodio donji lijevi ugao gola Manchester Cityja, a Ederson je bio nemoćan u ovoj situaciji.

Ipak, radost fudbaler Lyona prekinula je reakcija iz VAR sobe, pa je glavni arbitar Danny Makkelie provjerio da li je sve bilo regularno, i bilo je. Nije bilo nedozvoljene pozicije.

Na naredno veće uzbuđenje čekalo se do 39. minute susreta. Kevin De Bryne je odlično šutirao iz prekida, no loptu je ispod prečke sjajnom reakcijom izvadio Anthony Lopes.

Posljednju priliku u prvom dijelu, tačnije u njegovoj sudijskoj nadoknadi, imao je Sterling, no zbog pravovremenog klizećeg start svog saigrača golman Lyona nije morao intervenisati.

City je u nastavku krenuo žestoko, a izabranici Pepa Guardiola do izjednačenja uspjeli su stići u 69. minuti susreta, pogodio je De Bruyne poslije asistencije Sterlinga.

Ipak, u 79. minuti novi šok za Građane. Dembele je pogodio poslije odlične dubinske lopte koju je s polovine Lyona uputio Aouar. Uslijedile su provjere u VAR sobi, no holandski arbitar je pokazao da se gol priznaje.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Dembele u 87. minuti, svojim drugim golom večeras, potvrdio plasman Lyona u polufinale, gdje će igrati s Bayernom.

Golove sa utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.