open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Senijad Ibričić "prodaje" Edina Džeku u Hajduk, govorio i o odluci Safeta Sušića sa Mundijala u Brazilu
Edin Džeko u dresu Hajduka? Zvuči skoro kao prvoaprilska šala... A nekako, priču uvijek "lansira" Senijad Ibričić, bivši fudbalski A reprezentativac BiH.
13.08.2022. u 15:31
get url
text

Hrvati napominju da je Dijamant obećao doći u Hajduk, još prije devet godina dok je igrao za Manchester City (i tada se Splitom "vrtio" sa Ibričićem). No, sve je i dalje na obećanju.

Kapiten Zmajeva u Dubrovniku ima vilu i restoran, no hoće li Hajduk ostati neostvarena želja ili uskoro postati realnost, sve je otvoreno…

Džekin najbolji prijatelj je Ibričić, ikona Hajduka i ljubimac Torcide. Ibričić je bio u Hajduku tri godine, sanjao je o novom povratku, bio je nekoliko puta blizu dolaska (nudio se, ali su ga u klubu odbijali), a sada je u penziji i ta priča je završena.

Ima li istine u nekim medijskim natpisima da će Džeko pojačati Hajduk, bilo je pitanje novinara Tportala.

- Isto koliko i u pričama o mom povratku. Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali, opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme - rekao je Ibričić za Tportal i ostavio otvorenu mogućnost.

Džeko iduće godine puni 37 godina i lagano ulazi u zadnje sezone profesionalne karijere, no i dalje igra strašan fudbal i jedan je od najboljih napadača Serie A.

Istina, sada nije prva opcija za Interov napad u novoj sezoni. Simone Inzaghi ga je izgurao iz početne postave zbog povratka Lukakua.

Ibričić je komentarisao i činjenicu da mu Safet Sušić nije dao ni sekunde na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

- Ma, ni za čim ne žalim. Čak ni za time što se dogodilo u Brazilu. Meni je bila čast što sam uopće bio dio ekipe. Da mogu, u karijeri bi sigurno ponovio sve isto. S obzirom na to gdje sam počeo, pa što sam sve morao napraviti kako bih se dokazao te došao do ovoga do čega sam stigao. Mogu žaliti jedino za time što karijeru nisam završio u Hajduku. Sve ostalo bi ponovio još jednom - kazao je Ibričić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.