open-navfaktor-logo
search
BiH se promijenila
Senad Lulić govorio o ratu: Sirene su najavljivale bombardovanje, imali smo mjesta gdje smo se krili
Senad Lulić, bivši fudbalski reprezentativac BiH i dugogodišnji prvotimac Lazija, nedavno se vratio na teren nakon jednogodišnje pauze zbog povrede zgloba.
07.02.2021. u 13:53
get url
text

Lulić je junak plavog dijela Rima. Već deset godina je tu i bio je kapiten generacije koja je uzela Superkup protiv Rome. O njemu, kao fudbaleru Nebeskoplavih, ispričane su sve priče.

Italijanima je bio nepoznanica Lulićev život prije dolaska u Rim, a naš internacionalac u velikom intervjuu za Lazio Style Channel govorio je o ratu u našoj zemlji i strašnim memorijama koje ima iz tog perioda.

- Šestogodišnji dječak mnogo toga pamti. To je težak period, posebno zbog toga što sam morao sa svojim sestrama, majkom i ocem seliti u Švicarsku. Sjećam se kada čujete sirene, morate bježati, jer tako najavljuju bombardovanje.

Imali smo mjesta gdje smo se krili. Mostar je bio podijeljen. Tokom rata bilo je jako teško, mnogo ljudi je napustilo BiH. Moja zemlja se danas mnogo promijenila i roditelji su se vratili. Kada god mi to fudbal dozvoli, posjetim porodicu - kazao je Lulić.

Otkrio je kako ga je rat mnogo promijenio te ga je naučio šta znači kada se ništa nema.

- Nastojim da svoju djecu i mlade učim da cijene ono što imaju danas - naglasio je Lulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.