open-navfaktor-logo
search
Potencijalni Zmaj
Semir Telalović, napadač Borussije M'Gladbach: Želim se dokazati u Bundesligi
Semir Telalović (23), napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, dao je kratki intervju za zvaničnu stranicu Borussije Monchengladbach.
28.03.2023. u 13:35
get url
text

Telalović je u M'Gladbach došao u januaru prošle godine iz niželigaša FV Illertissen za koji je u 27 utakmica postigao 22 gola.

Rođen je u Njemačkoj, ali ima i bh. državljanstvo, jer su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine. 

- Semir Telalović, koji je još 2021. godine igrao za saveznu ligu SSV Ehingen-Sud, napravio je impresivan napredak posljednjih godina. U svom matičnom klubu je već sa 17 godina bio u prvom timu, a često su ga koristili i u regionalnom klubu FV Illertissen, u koji je prešao u ljeto 2021 - pišu iz Borussije.

- Važno je, posebno kao mlad igrač, da često igram - rekao je Telalović koji je zasluge za svoj razvoj pripisao trojici trenera.

- Njih trojica (Michael Bochtleru (tada SSV Ehingen-Sid), Marco Konrad (tada FV Illertissen) i Eugen Polanski) su mi mnogo pomogli. Uvek sam mogao mnogo toga da ponesem sa sobom - zadovoljno kaže napadač Borussije.

Telalović sebe ne opisuje kao klasičnog napadača u šesnaestercu.

- Ako imam osećaj da mogu da pojačam igru, ponekad se ponašam kao desetka, kao krilo ili kao lažna devetka i pokušavam da stvorim šanse. Uvijek se trudim da igram sa puno brzine i jurim ka golu - kazao je Telalović.

Ovaj 23-godišnjak nije aktivan samo u sportu na fudbalskom terenu.

- Iako često provodim vrijeme u teretatni Borussijom, i u slobodno vrijeme volim da idem u teretanu.

Telalović redovno radi trening snage. Badminton, košarka i plivanje su također među hobijima napadača.

- Također volim isprobavati nove sportove - dodao je potencijalni Zmaj.

Napadač bh. porijekla je u januaru upisao debi u Bundesligi na meču protiv Augsburga u januaru ove godine, a priliku za igru dobio je i protiv RB Leipziga prije dvije sedmice.

- Želio bih da nastavim biti dio prvog tima do ljeta i tamo trenirati kako bih imao još jednu priliku da se dokažem u Bundesligi - zaključio je fudbaler Borussije.

Telalović ove sezone igra sjajni za drugi tim Borussije. Na 25 mečeva postigao je 11 golova i upisao 12 asistencija.

Do sada nije nastupao ni za jednu nacionalnu selekciju, što znači da bi mogao zadužiti i dres BiH. Naravno, ako iz FSBiH reaguju na vrijeme...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.