Sjednica CIK-a

Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić odbili mandate u Skupštini Kantona Sarajevo

Objavljeno: 15.11.2018. u 09:37

Umjesto Efendića, u Skupštini Kantona Sarajevo je mandat pripao Samri Ćosović-Hajdarević, dok će umjesto Hadžibajrića mandat dobiti Fahrudin Pecikoza

FOTO: Muhidin Živojević

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas zasjeda u Sarajevu, a na dnevnom redu sjednice nalazi se i dodjela zamjenskih mandata.

Mandat u Skupštini Kantona Sarajevo odbio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je osvojio najveći broj glasova na listi SDA, te načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji je mandat u Skupštini osvojio ispred svoje Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Umjesto Efendića, u Skupštini Kantona Sarajevo je mandat pripao Samri Ćosović-Hajdarević, dok će umjesto Hadžibajrića mandat dobiti Fahrudin Pecikoza.

Mandat u Narodnoj skupštini RS-a odbio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, dok je načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić prihvatio mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije