open-navfaktor-logo
search
Sačuvati televiziju
Selima Sirbubalo tri decenije radi na BHRT-u: Pod kišom granata sam išla na Hum, dobit ćemo i ovu bitku
Skoro tri decenije Sarajka Selima Sirbubalo plaću zarađuje u BHRT-u kao higijeničarka.
28.03.2022. u 19:34
get url
text

Na protestu koji je organizirao Samostalni sindikat radnika BHRT-a Selima je bila među najglasnijim. Kao i svi zaposleni, razočarana je zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa državnog javnog RTV servisa zbog čega mu prijeti gašenje, a stotinama porodica ugrožena je egzistencija.

Higijeničarkama na BHRT-u posljednja plaća iznosi 534 KM, a prije toga bila je mnogo manja i dobijali su 420 KM.

- Skoro 30 godina sam uposlenica BHRT-a i ovo je uz ratne godine najteže vrijeme za sve nas. Pod kišom granata sam za vrijeme agresije na BiH išla sa Velešića na Hum gdje sam radila 13 godina. I u ta najteža vremena vjerno smo se borili za Bosnu i Hercegovinu i sada tu borbu nastavljamo. Ne damo BiH i BHRT. Ni u ratu nas nisu pokolebali i zajedničkim snagama smo sačuvali domovinu. Bosna i Hercegovina je naša kao i BHRT. Dobit ćemo i ovu bitku – kaže za Faktor Selima Sirbubalo.

Za skoro tri decenije njenog rada promijenili su se brojni direktori, urednici...

- Mnoge sam dočekala i ispratila. Nadam se i vjerujem da će BHRT dobiti i ovu bitku. Vjerujem u sve uposlenike jer smo skoro svi kao jedna porodica. Nadam se da ću i penziju zaraditi na BHRT-u i da ćemo sačuvati državnu televiziju za buduće generacije koje dolaze – govori na kraju Sirbubalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.