open-navfaktor-logo
search
Nenad Peruničić
Selektoru Srbije teško pao poraz od Crne Gore
Nenad Peruničić je kazao da je duel sa Crnogorcima bio izuzetno zahtjevan i fizički i psihički
11.01.2020. u 22:12
get url
text

Zoran Roganović, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore bio je izuzetno ponosan nakon trijumfa svojih izabranika protiv Srbije, jer je riječ o prvoj historijskoj pobjedi na evropskim prvenstvima. Uz to, s dva boda iz večerašnjeg duela s komšijama, Crnogorci su ostali u igri da eventualnom pobjedom u posljednjem kolu protiv Bjelorusije ostvare plasman u drugi krug.

- Prvi bodovi za nas na ovom turniru i prva pobjeda ikada. Svakako historijska. Čestitao bih Srbiji na veoma dobroj i fer utakmici, koja je bila neopisiva. Nije bio lijep rukomet jer je utakmica bila previše važna. Imali smo mnogo problema u napadu, ali smo u odbrani stvarali mnogo problema Srbiji. Imali smo nekoliko puta dva gola prednosti, ali su nas stizali. U nastavku Srbija je otišla na tri razlike, ali smo napravili nekoliko izmjena u napadu i naš golman je bio sjajan u posljednjim minutama. Po meni, to je napravilo razliku na kraju. Pokazali smo da smo jak tim i jak kolektiv, čestitke mojim igračima - istakao je Roganović.

Njegov kolega Nenad Peruničić je kazao da je duel sa Crnogorcima bio izuzetno zahtjevan i fizički i psihički.

- Utakmica je bila sve ono što rukomet i jeste. Bila je to žestoka borba. Cijela utakmica je bila u egalu. I pored svog tog naboja i ogromnog motiva obje ekipe, ipak je bilo fer i korektno s obje strane. Dvije srčane ekipe koje su htjele na isti način da pobijede. Mogli smo i mi da pobijedimo, ali na kraju je ipak odlučio golman Nebojša Simić. U utakmici koja se lomi, pogotovo u finišu, kada pada koncentracija zbog istrošenosti, on je imao tri-četiri odlučujuće odbrane. Iako smo, moram to reći, i mi imali raspoloženog golmana - rekao je Peruničić i dodao da uvijek teško podnosi poraze, a da mu je ovaj još teže pao jer je Srbiju eliminisao iz igre za plasman u drugi krug.

Crnu Goru u trećem kolu grupe "A" 13. januara čeka duel s Bjelorusijom, dok će se Srbija u oproštajnom susretu sastati s Hrvatskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.