open-navfaktor-logo
search
Goran Lojo
Selektor Zmajica: Naš cilj u kvalifikacijama se zna, mjesto nam je na Eurobasketu
Goran Lojo, selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, pomno je pratio današnji žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Sloveniji i Izraelu.
20.08.2021. u 12:34
get url
text

Naša selekcija smještena je u grupu A sa Belgijom, Njemačkom i Sjevernom Makedonijom.

Selektor Zmajica za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH komentarisao je rivale.

VEZANI TEKST - Košarkašice BiH saznale protivnice u kvalifikacijama za Eurobasket 2023

- Ranking Belgijanki govori dovoljno, kao i činjenica da su na proteklom Evropskom prvenstvu osvojile bronzu. Međutim, upravo na zadnjem Eurobasketu smo ih pobijedili, te pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa takvom ekipom, čiji roster čine neke od najkvalitetnijih evropskih igračica. Dobra je vijest što ćemo prvu utakmicu upravo sa njima igrati kod kuće. Mnogo bi nam značila podrška naše publike, puna dvorana, ukoliko to uvjeti dozvole - kazao je Lojo.

Lojo je već nekoliko godina trener njemačkog Gottingena, a upravo reprezentacija ove zemlje je jedan od protivnika Zmajica u kvalifikacijama za EP.

- Imaju respektabilnu ekipu, iako ih u zadnje vrijeme ne prate sjajni rezultati. Predvodi ih Satou Sabally iz Fenerbahcea. Ukoliko budu u punom sastavu svakako će predstavljati nezgodnog protivnika - ističe Lojo, koji se dotakao i Sjeverne Makedonije:

- Najbolja reprezentacija iz zadnjeg šešira. Tu smo sigurno mogli bolje proći. Imaju DeWannu Bonner, naturalizovanu igračicu koja igra sa našom Jonquel Jones u Connecticutu, sa njom je to druga ekipa. Međutim, sigurno smo kvalitetniji.

Na kraju je naglasio da se jasno znaju ambicija naše selekcije.

- Idemo utakmicu po utakmicu. U svakoj ćemo, naravno, ići na pobjedu. Naš cilj je da se plasiramo na Eurobasket 2023, pokazali smo ranije da nam je mjesto među najboljim reprezentacijama kontinenta. Samo da budemo svi na okupu, da nas posluži zdravlje, to je prvi i osnovni preduvjet - istakao je Lojo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.