open-navfaktor-logo
search
Optimisti
Selektor Turske Senol Gunes pred Italiju: EURO 2020 želimo početi pobjedom
Selektor fudbalske reprezentacije Turske Senol Gunes je, pred sutrašnju prvu utakmicu Evropskog prvenstva protiv Italije, poručio kako turnir žele započeti pobjedom.
10.06.2021. u 22:49
get url
text

Reprezentacija Turske pod vođstvom Gunesa danas je obavila posljednji trening na Olimpijskom stadionu u Rimu, pred sutrašnju utakmicu protiv Italije, kojom će biti otvoren EURO 2020, javlja Anadolu Agency (AA). Nakon treninga, Gunes je zajedno s reprezentativcem Hakanom Calhanogluom govorio na online konferenciji za novinare.

- Napravit ćemo prvi korak u globalnom uzbuđenju organizacije koja je pomjerena zbog pandemije. Veliko nam je zadovoljstvo i ponos igrati u uvodnoj utakmici ovog turnira. Unaprijed čestitamo pobjedniku. Želimo igrati dobar fudbal. Sportski uspjeh, fair-play, imidž zemlje su nam jako bitni. Krenut ćemo s Italijom, jednom od najboljih reprezentacija u Evropi. Obje selekcije imaju različite karakteristike. S poštovanjem pozdravljam sve ljubitelje fudbala. Mislim da će naša ekipa, koja na turniru učestvuje s najmlađim igračima, pokazati svoje kvalitete - rekao je Gunes.

Podsjetio je da svi turski fudbaleri u reprezentaciji, izuzev Buraka Yilmaza, Ozana Tufana i Hakana Calhanoglua, prvi put nastupaju na Evropskom prvenstvu.

Za Mancinija je rekao kako vrlo dobro poznaje Tursku, aludirajući na to da je svojevremeno trenirao Galatasaray.

- Znamo da u svojoj ekipi ima dobre igrače - rekao je Gunes, podvlačeći kako "Turska na ovaj turnir nije došla kao favorit, ali ima cilj da bude među favoritima".

- Najprije želimo proći grupe, a onda, ako Bog da, možemo protiv Italije igrati u finalu. Na Svjetskom prvenstvu 2002. godine počeli smo s Brazilom. Tu utakmicu smo izgubili, ali smo kasnije s Brazilom igrali u polufinalu. Nadamo se da ćemo s Italijom igrati u finalu. Naravno, mi smo sada fokusirani na prvu utakmicu - rekao je Gunes.

Pojašnjava kako sutrašnja utakmica ima svoje prednosti i poteškoće te podvlači kako su svjesni snage protivnika.

- Tu su vrlo talentovani i iskusni igrači. Donnaruma, Chiellini, Bonucci, Immobile, Insigne... Svi su oni dobri igrači. Znamo koje mjesto pripada Italiji u svjetskom fudbalu - rekao je Gunes.

Reprezentativac Turske i veznjak italijanskog Milana Hakan Calhanoglu kazao je kako će sutrašnja utamica protiv Italije za njega biti jedan poseban susret.

- Sutra će biti posebna utakmica za nas, a naročito posebna za mene. Jako sam sretan što sam u Italiji i igram protiv svojih saigrača. Mislim da će to biti dobra utakmica. Nadamo se da ćemo sutra izaći na teren i predstavljati svoju zemlju na najbolji mogući način i da ćemo otići s bodovima - kazao je Calhanoglu.

Dodao je kako su detaljno analizirali selekciju Italije te da su svjesni da je to reprezentacija koja ima vrlo kvalitetne igrače i kvalitetnog trenera.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.