open-navfaktor-logo
search
Trese mu se stolica
Selektor Slovačke: Calzona pred dvoboj sa BiH izdvojio dvojicu Zmajeva
Svi znamo da moramo popraviti mnoge stvari. Moramo biti bolji kako bismo mogli razmišljati o dobrom rezultatu. Želimo učiniti sve da pobijedimo - rekao je slovački selektor Francesco Calzona na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Bosne i Hercegovine.
25.03.2023. u 18:10
get url
text

Slovaci su kvalifikacije otvorili mršavim remijem (0:0) na domaćem terenu u Luksemburug, poslije kojeg su ih navijači izviždali, dok je BiH razbila Island u Zenici rezultatom 3:0.

Pod komandom italijanskog stručnjaka Slovačka u šest utakmica ne zna za pobjedu. Nakon dva poraza u seriji su od četiri uzastopna remija. Zbog toga se Calzoni već trese stolica.

- Gledamo nas, a ne protivnika. Suština je da moramo napredovati. Igrači su dobro, odmorili su fizički i psihički. Spremni su. Adam Zrelak će biti na raspolaganju, što je dobra vijest. On je igrač s karakterom i mentalitetom, a takvi nam trebaju - rekao je Calzona.

Kapiten Stanislav Labotka, igrač Napolija, priznao je da zbog toga što Slovačka nije dugo slavila postoji vanjski pritisak, ali da je to normalno i da su naviknuti iz klubova.

- Znamo da navijači očekuju da pobijedimo - priznao je Labotka.

Selektor Slovačke govorio je i o bh. timu, kazavši da su Zmajevi fizički vrlo neugodan protivnik.

- Džeko je neugodan u duelima, neće ga biti lako čuvati ako bude igrao. Krunić je pak okretan, osjeća loptu, ne boji se igrati. Ali, nećemo morati da pazimo samo na njih - dodao je Lobotka.

Slovačka i BiH meč drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO igraju u nedjelju od 20.45 sati na Nacionalnom stadionu u Bratislavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.